Companii

Cum arată hotelul low-cost Moxy, dezvoltat de producătorul de mobilă IKEA

Cum arată hotelul low-cost Moxy, dezvoltat de producătorul de mobilă IKEA

Cum arată hotelul low-cost Moxy, dezvoltat de producătorul de mobilă IKEA

Autor: Mirabela Tiron

06.03.2013, 12:03 5826

Inter IKEA Group, proprietarul producătorului suedez de mobilă IKEA, va dezvolta hoteluri pentru tineri cu bugete limitate, sub brandul Moxy, în parteneriat cu lanţul hotelier Marriott International.

În următorii cinci ani, o subsidiară a Inter IKEA va investi 500 de milioane de dolari în realizarea a 50 de hoteluri în Europa, cu o capacitate între 150 şi 300 de camere.

Pentru a ţine costurile de construcţie la un nivel cât mai mic, se va folosi o tehnică inovatoare de construcţie, respectiv camerele vor fi prefabricate şi asambalate la fel ca mobila de la IKEA. Construcţia primelor hoteluri va începe chiar din acest an, după ce IKEA a studiat piaţa şi a decis să dezvolte aceste unităţi pentru bugete reduse în apropierea aeroporturilor, a staţiilor de tren şi metrou şi a parcurilor de birouri. Prima unitatea hotelieră va fi deschisă la Milano într-un an.

Compania Nordic Hospitality ar putea opera aceste hoteluri, aceasta fiind şi firma care a proiectat camerele la Amsterdam dar şi în alte oraşe. Preţul pe cameră se va ridica la circa 60 de euro. Marriott este francizorul şi va contribui la acest proiect cu baza de date pentru clienţi şi rezervări. De asemenea, va deţine brandul.

Stabilitatea segmentului de hoteluri low-cost (ce targetează persoane cu bugete reduse) i-a determinat pe cei din conducerea Inter IKEA să investească în  hoteluri. Pieţele principale vizate sunt Marea Britanie şi Germania dar şi Italia, Austria şi Olanda.

Fondatorul IKEA şi cel care coordonează grupul este Ingvar Kamprad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO