(auxiliar)

Cum arată o investiţie de 75 de milioane de euro în industria laptelui, un sector care a pierdut peste 100 de fabrici în criză. Galerie FOTO

Cum arată fabria Olympus

Cum arată fabria Olympus

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.07.2014, 16:13 936

Ziarul Financiar a intrat în fabrica de lactate Olympus din localitatea Hălchiu, judeţul Braşov, într-o industrie în care normele de securitate sunt la cel mai înalt nivel. Aici grupul grec a investit din 2011 circa 75 de milioane de euro şi această fabrică reprezintă cea mai mare investiţie din ultimii ani într-o unitate de producţie a lactatelor în condiţiile în care industria a pierdut peste 100 de fabrici în criză.

În acelaşi timp, peste 4.000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.

În fabrica Olympus din judeţul Braşov, cea mai mare investiţie a grupului din afara Greciei, lucrează circa 180 de oameni în timp ce în total în compania Fabrica de Lapte Braşov, cea care operează unitatea, sunt angajaţi 250 de oameni.

Compania, care are în portofoliu brandurile Olympus şi Oly (iaurt, brânzeturi, lapte), a lansat recent şi un brand destinat zonei Braşovului numit Familia Braşoveanu. Producătorul are în portofoliu produse precum iaurt grecesc, iaurt, lapte, smântână, telemea (fabricate în România) sau sucuri din fructe. De asemenea, Olympus mai produce în România şi produse bio. Pentru lapte, producătorul colaborează cu circa 1.000 de fermieri din toată ţara, conform informaţiilor furnizate de companie.

Grupul grec Olympus, prezent în 34 de ţări, are trei fabrici de lactate în Grecia, una în Bulgaria şi una în România.

Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de circa 55 mil. euro.

Principalii concurenţi ai Olympus sunt FrieslandCampina, producătorul Napolact, Albalact sau Danone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO