Companii

Cum arată una dintre cele mai noi autostrăzi, Cernavodă-Medgidia, la o lună de la deschiderea circulaţiei la o bandă pe sens. Când va fi inaugurată integral?

Cum arată una dintre cele mai noi autostrăzi, Cernavodă-Medgidia, la o lună de la deschiderea circulaţiei la o bandă pe sens. Când va fi inaugurată integral?

Cernavodă-Medgidia

Autor: Andreea Neferu

26.08.2012, 13:19 2937

Lucrările pe autostrada Cernavodă-Medgidia, deschisă circulaţiei la o bandă pe sens în urmă cu circa o lună, au continuat la foc continuu în această vară, în contextul în care constructorii şi-au asumat să finalizeze complet acest tronson în noiembrie, cu două luni mai devreme decât termenul contractual.

Fotografiile realizate în urmă cu circa o săptămână pe acest şantier arată că pe cea mai mare parte a tronsonului a fost deja turnat ultimul strat de asfalt, dar încă mai este de lucru, spre exemplu, la şanturi sau la parapeţii exteriori autostrăzii.

Autostrada era pe două treimi construită la începutul lunii iulie, potrivit datelor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Astfel, în prima lună de vară, acest sector a înaintat cu circa 8%. De altfel, avansul acestui şantier este cel mai spectaculos din ultima perioadă, având în vedere că firmele de construcţii care lucrează pe porţiunea Cernavodă-Medgidia au înaintat cu 32% în luna mai.

Chiar dacă avansul s-a mai domolit, este foarte probabil ca acest tronson să fie gata mai repede decât se estimase, adică ianuarie 2013. Ministerul Transporturilor a deschis pe 19 iulie circulaţia pe acest tronson, însă la o bandă pe fiecare sens de mers. În prezent, se află în curs de finalizare lucrările de terasamente şi la infrastructura viaductelor. Acest tronson s-a aflat în mijlocul unui adevărat scandal anul trecut, când Ministerul Transporturilor a decis să rezilieze contractul cu firma constructoare Colas. Ulterior, construcţia acestui tronson a fost atribuită consorţiului Max Boegl-Astaldi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO