Companii

Cum au ales fondatorii Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, numele companiei

Cum au ales fondatorii Dedeman, cel mai mare business...
01.07.2018, 10:00 3588
Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială locală, con­tro­lată de Adrian şi Dragoş Pavăl, şi-a ba­zat creşterea pe comunicarea per­ma­nentă cu furnizorii şi clienţii, sus­ţine Cătălin Ivan, direc­torul de marketing al De­deman. El a fost pre­zent la confe­rin­ţa ZF Bran­duri Româ­neşti, orga­ni­zată la Iaşi.

„Tratează cu atenţie clienţii şi furnizorii şi te vor răsplăti“, a spus Cătălin Ivan.

El a povestit şi cum au ales fondatorii Dedeman numele companiei, după ce denumirea iniţială pe care cei doi voiau să o dea companiei a fost deja rezervată în momentul în care au mers la Registrul Comerţului, în 1992.

„A fost nevoie ca acolo, pe hol, să conceapă un nume. Primul D, de la Dragoş, al doilea D, Denise, soţia lui, M de la mama soţiei şi A de la Adrian. Au ajuns la Dedeman, un nume cu rezonanţă nemţească“, a spus Ivan.

Dedeman este cea mai mare companie antreprenorială din România şi a avut afaceri de 6,33 mld. lei (1,4 mld. euro) în 2017, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Valoarea profitului s-a majorat de asemenea cu circa 25% anul trecut şi a ajuns la 889 de milioane de lei (circa 193 mil. euro), cel mai înalt nivel înregistrat de companie până acum, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO