Companii

Cum funcţionează casele de sănătate private, incluse în noua lege a Sănătăţii

Cum funcţionează casele de sănătate private, incluse în noua lege a Sănătăţii

Foto: Andrei Pungovschi

Autor: Ioana David

16.11.2011, 11:28 3865

Cristian Vlădescu, preşedintele Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, şi unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind reforma Sănătăţii a prezentat modul în care sistemul va putea funcţiona dacă proiectul va fi adoptat in modul propus de consilierii preşedintelui Traian Băsescu.

Prezentarea a fost făcută la conferinţa "Forumul Român de Sănătate", organizată de Mediafax şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

El spune că pacientul işi va alege casa de sănătate privată, care nu va putea refuza pacientul. Pachetul de servicii de bază va fi acelaşi pentru toate casele de asigurări, care vor putea să vină cu oferte pentru a atrage pacienţii. După un an, dacă nu sunt mulţumiţi, pacienţii se pot muta la o altă casă de asigurări.

Casele private primesc bani în funcţie de numărul de pacienţi pe are îl vor avea pe liste, un model similar celui existent în cazul medicilor de familie din prezent. Casele de sănătate vor tebui să-şi aleagă furnizorii de sănătate. Un spital poate încheia contracte cu mai multe case de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO