Companii

Cum se transformă Timpuri Noi: Apartamente made by IKEA

Cum se transformă Timpuri Noi: Apartamente made by IKEA
14.07.2010, 23:48 411

Platforma industrială Timpuri Noi, cu o suprafaţă de 51.000 demetri pătraţi, aflată la o staţie de metrou de centrulBucureştiului, a fost cumpărată de către divizia imobiliară agrupului suedez IKEA, care va construi pe acel teren apartamente,birouri şi spaţii comerciale, fără a realiza un magazin de mobiliersub brandul suedez.
Într-o perioadă în care investitorii încă se feresc de sectorulimobiliar, compania miliardarului suedez Ingvar Kamprad şi-a asumatsă plătească aproape 35 mil. euro pe un lot în Bucureşti, aceastafiind cea mai mare tranzacţie cu un teren în ultimii doi ani.
"Este o investiţie pe termen lung cu scopul de dezvoltare a unorspaţii cu destinaţii mixte: rezidenţiale, de birou şi de retail",au anunţat reprezentanţii firmei Inter IKEA Group, care susţin căterenul nu va fi folosit pentru realizarea unui magazin IKEA.
Preţul plătit, 678 de euro/metrul pătrat, este de aproape trei orimai mic decât valorile vehiculate în urmă cu doi-trei ani. Baniivor fi folosiţi pentru acoperirea unor credite cu o valoare deaproape 20 mil. euro obţinute de Timpuri Noi de la BCR şi BRD, darşi pentru relocarea activităţii în Jilava, restul urmând a fiîmpărţit între acţionarii fabricii - SIF Muntenia, Adrian Breazu,Gheorghe Ionescu şi alţi investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO