Companii

Curierii de la Urgent Cargus iau 37 mil. euro de la BCR şi BRD

Curierii de la Urgent Cargus iau 37 mil. euro de la BCR...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.11.2015, 00:04 2535

Urgent Cargus, compania rezultată în urma fuziunii dintre Urgent Curier şi Cargus International, ambele controlate de fondul de investiţii Abris Capital Partners, va contracta un credit de 36,8 milioane de euro de la băncile BRD şi BCR, conform unui document din Monitorul Oficial.

„Se aprobă termenii şi condiţiile, tranzacţiile prevăzute în negocierea,  încheierea,  semnarea,  transmiterea  şi execu­tarea unui contract de credit la termen, în suma de până la echivalentul în lei al sumei de 36,8 milioane de euro la data semnării Contractului de Credit, care va fi încheiat între societate, în calitate de împrumutat, BRD – Groupe Société Générale (…) şi Banca Comercială Română“, se arată în documentul citat. În document nu este însă menţionată direcţia în care vor fi folosiţi aceşti bani.

Anul trecut, fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat compania de curierat Urgent Curier după ce în 2012 achiziţionase de la grupul german DHL compania Cargus.

WikiZF: Profilul companiei BRD

WikiZF: Profilul companiei BCR

Fuziunea dintre cele două companii a adus noua entitate înfiinţată pe locul doi în topul celor mai mari curieri, după Fan Courier, business controlat de fraţii Adrian şi Neculai Mihai şi de Felix Pătrăşcanu.

Urgent Car­gus a avut în pri­mul se­mestru al anului o cifră de afaceri de 164,2 milioane de lei, cu 21% mai mult com­parativ cu anul precedent, arată datele trans­mise ante­rior de către  com­panie. În 2014, afacerile celor două companii s-au situat la 254 milioane de lei (57 mil. euro), iar noua entitate juridică va avea în acest an peste 3.500 de angajaţi plus colaboratori.

Pentru anul acesta, reprezentanţii Urgent Cargus estimau afaceri mai mari cu 20% faţă de anul precedent.

Pe piaţa de curierat, una dintre cele mai dinamice în ultimii ani, Urgent Cargus concurează şi cu DHL International România, TNT România sau UPS România, toate cu acţionariat străin. Pe această piaţă, care ar putea ajunge în acest an la 350 mil. euro, mai sunt şi alte companii controlate de antreprenori locali, însă cu businessuri mai mici, precum Nemo Express, Sprint Curier sau Chronos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO