Companii

DAAS, compania care ştie cu un an înainte ce se întâmplă în comerţ, a terminat 2012 cu 23,5 mil. euro

DAAS, compania care ştie cu un an înainte ce se...

Autor: Cristina Roşca

04.02.2013, 17:38 1189

DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, a terminat anul trecut cu afaceri de 23,5 mil. euro, în creştere cu 12% comparativ cu anul anterior.

Compania, controlată de antreprenorul Daniel Mocanu care ocupă şi fucţia de director general, a obţinut o cifră de afaceri sub estimările de 25 mil. euro în contextul în care o serie de proiecte de retail care urmau sa fie inaugurate la finalul lui 2012 au fost amânate pentru acest an. Avansul de anul trecut a fost susţinut în principal de divizia de retail pe fondul unei expansiuni accelerate a comerţului modern. La polul opus, piaţa de HoReCa a scăzut anul trecut pentru a doua oară după 2008. “DAAS şi-a majorat vânzările în retail cu 18%, de la 13,5 la 16 milioane de euro”, explică Mocanu.

Pentru a contracara efectele scăderii pieţei HoReCa DAAS şi-a propus să intre pe segmentul cantinelor, benzinăriilor, clădirilor de birouri, industrii care transmit semnale bune în prezent. De asemenea, în planurile companiei intră şi noi pieţe externe din Europa de Sud-Est: Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina.

“Ne aşteptăm să creştem la cel puţin 27 milioane euro în 2013, pe fondul abordării noilor segmente pentru care estimăm un procent de 5 – 10% din business(...). Am făcut câţiva paşi importanţi la sfârşitul anului 2012, cand am deschis prima filiala externă la Chişinău şi am realizat primele vânzări pe pieţele din Serbia şi Ucraina”, declară Mocanu.

În 2012, DAAS a realizat proiecte complete incluzând instalaţii frigorifice, rafturi comerciale şi service pentru Mega Image, Billa, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl, Metro şi dotări bucătării, baruri şi spălătorii profesionale pentru Hotel Doubletree by Hilton Oradea, Complex Vila 23 Snagov, Raiffeisen Evolution, Hotel New Montana Sinaia, Hotel Ozone Băile Tuşnad, Hanul Ghermăneşti Snagov, Taverna Sârbului Timişoara, Sediul Poliţiei de Frontieră.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO