Companii

Dacia: angajaţii pot opta între a primi 85% din salariu sau concediu de odihnă, în 3 şi 4 ianuarie

Dacia: angajaţii pot opta între a primi 85% din salariu sau concediu de odihnă, în 3 şi 4 ianuarie

Autor: Mediafax

20.12.2012, 00:05 940

Angajaţii Dacia vor putea opta, pentru 3 şi 4 ianuarie, când activitatea de producţie va fi oprită, între a primi 85% din remuneraţia aferentă celor două zile şi a intra în concediu de odihnă, plătit integral, a anunţat constructorul auto, după un protest al salariaţilor companiei.

"Pentru a nu acumula stocuri la începutul anului, în zilele de 3 şi 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariaţii din sectoarele aferente activităţii de fabricaţie vehicule vor rămâne la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor şi ale companiei, s-a decis ca salariaţii să aibă posibilitatea de a alege între concediu de odihnă, plătit 100%, şi plata cu 85%. Uzina Mecanică şi Direcţia Logistică au o activitate susţinută, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra în datele de 3 şi 4 ianuarie vor intra în acelaşi sistem ca şi la Uzina Vehicule", a comunicat Direcţia Comunicare Dacia.

Angajaţii din trei secţii ale Uzinei Dacia au oprit activitatea miercuri, timp de patru ore. Reprezentanţii sindicatelor au declarat că salariaţii sunt nemulţumiţi că în 3 şi 4 ianuarie sunt nevoiţi să stea în concediu fără plată şi vor ca în cele două zile să fie plătiţi cu 85% din salariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO