Companii

Dacia Lodgy: primele fotografii şi detalii oficiale despre model. Cum arată marca românească produsă în Maroc cu piese de la Mioveni

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy

Autor: Radu Racu, Bogdan Alecu

05.01.2012, 10:35 8042

Dacia a publicat joi primele imagini oficiale cu noul model de familie Lodgy care va fi lansat anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.

Modelul Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri, cu circa 30 de centimetri mai lung decât un Logan, şi este dotată cu 7 locuri. Conform companiei, numele - Lodgy - care aminteşte de englezescul "lodge", este o trimitere directă la trăsătura sa esenţială: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale.

50 de tendinţe pentru anul 2012. Logan 2 şi Ford B-Max de Craiova, vedetele industriei anul acesta

Dacia Lodgy este primul mono­volum din istoria mărcii româneşti. Grupul Renault a aplicat şi pentru noul brand aceeaşi strategie ca pentru Duster, prezentând designul şi numele mo­delului printr-un concept care participă la cursele pe gheaţă din Trofeul Andros, una dintre cele mai cunoscute şi mai specta­culoase competiţii auto din Franţa

Producţia monovolumului Lodgy va demara în serie în primăvara acestui an la Tanger, în Maroc, utilizându-se colecţii CKD (Complete Knocked Down - maşini complet dezasamblate) exportate din România. Astfel, cel de-al şaptelea model din gama Dacia va continua să susţină balanţa comercială şi exporturile României, cu toate că va fi primul model al constructorului fabricat exclusiv într-o altă ţară.

Potrivit presei marocane care citează surse din cadrul Renault, în 2012 se vor produce aproximativ 90.000 de unităţi din noul Lodgy, pentru ca ulterior să se ajungă la un volum de 170.000 de unităţi.

În plus, presa marocană a subliniat faptul că "uzina de la Tanger nu are nimic în comun cu cea de la Mioveni, în condiţiile în care cea din România dispune de un centru de cercetare, mulţi furnizori deja prezenţi un jurul fabricii, în timp ce pentru a asambla noul Lodgy, multe componente vor fi importate.

Lodgy este cel de al şaptelea model din gama Dacia, după preluarea de către Renault.La uzina de la Mioveni, Dacia pregăteşte intrarea în producţie a noii generaţii a modelului Logan, programat pentru lansarea pe piaţă în toamna acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO