Companii

Dacia ridică ştacheta: angajaţii vor primi un bonus de Crăciun de peste 900 de lei. "Aceste beneficii trebuie puse în co­nexiune şi cu aşteptările generaţiilor viitoare, de exemplu «Millennialşii», pentru care fidelitatea faţă de companie este percepută diferit."

Dacia ridică ştacheta: angajaţii vor primi un bonus de...

Autor: Mihaela Pascari

14.12.2016, 00:03 6896
Angajaţii Automobile Dacia, compania care controlează producătorul auto de la Mioveni, vor primi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou prime în valoare de 1.252 lei brut (927 de lei net). Aceste prime vor fi însoţite şi de tichete cadou în valoare de 80 de lei, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de comunicare a Grupului Renault România.
 
În plus, în 2016, cei 14.000 de angajaţi ai Automobile Dacia au avut, în plus de drepturile salariale, beneficii care, pentru companie, au reprezentat cheltuieli suplimentare care totalizează aproximativ 30 de milioane de euro. 

„Aceste cheltuieli au reprezentat prime de Paşti, tichete cadou, prime de participare la profitul companiei, de vacanţă, tichete de masă, masă caldă gratuită pentru ope­ratorii platformei de la Mioveni, transport sub­venţionat, bilete de tratament, diverse ajutoare, dar şi alte beneficii stipulate în contractul colectiv de muncă Automobile Dacia”, au explicat reprezentanţii companiei.

De asemenea, salariul mediu brut realizat de ope­ra­torii Dacia la zece luni 2016 este de 4.907 lei (peste 3.400 de lei net), în creştere cu 4% faţă de anul trecut. Venitul total include sa­lariul de bază, vechimea, orele supli­men­tare şi pri­mele.

Alte beneficii pe care le pri­mesc angajaţii Grupului Renault mai numără asi­gurarea medicală sau reduceri la anumite cumpărături precum telefonie mobilă, case de editură, servicii bancare, formări culturale şi educaţionale.

„Ansamblul de beneficii, fie ele materiale sau educaţionale, contribuie la viaţa şi confortul angajaţilor. În acelaşi timp, aceste beneficii trebuie puse în co­nexiune şi cu aşteptările generaţiilor viitoare, de exemplu «Millennialşii», pentru care fidelitatea faţă de companie este percepută diferit”, au spus repre­zen­tanţii companiei.

Grupul Renault România reuneşte pe plan local între­gul lanţ de activitate, de la proiectarea automobilelor la pro­ducţie de maşini, cutii de viteze, vânzare şi centru logistic. Anul acesta, Dacia a scos la bătaie 500 de poziţii deschise, iar pentru anul viitor reprezentanţii com­pa­niei spun că vor continua cu programele de stagiu, dedicate studenţilor şi ma­ste­ranzilor.

Automobile Dacia, parte a grupului Renault, a avut o cifră de afaceri de 19,1 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu 2% faţă de anul anterior, fiind cea mai mare companie din România după valoarea vânzărilor.

mihaela.pascari@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO