Companii

Dacia trimite zilnic la dealerii din Europa de Vest pana la 300 de SUV-uri Duster

Dacia trimite zilnic la dealerii din Europa de Vest pana la 300 de SUV-uri Duster
22.03.2010, 23:20 57

Automobile Dacia a demarat exporturile celui mai nou modelasamblat la Pitesti, SUV-ul Duster, aproape 300 de unitati fiindlivrate zilnic dealerilor din pietele vest-europene.

Potrivit reprezentantilor Dacia in prezent se realizeazaexporturi pentru aprovizionarea dealershipurilor din pietelevest-europene cu noul model, zilnic fiind livrate intre 150 si 300de unitati. Acest lucru se observa si pe ruta Pitesti - RamnicuValcea - Sibiu - Arad unde chiar si in zilele de final de saptamanatrec 10-15 camioane incarcate in medie cu 8 autovehiculeDuster.

"Expeditiile se fac acum doar pentru export. Sunt expediate incombinatie si cu alte modele, iar zilnic sunt intre 150 si 300 deunitati", au spus reprezentantii Dacia.

Compania a luat decizia de a aproviziona mai intai dealerii dinpietele de export, unde realizeaza 85% din vanzari, deoarece dinpunct de vedere logistic are nevoie de o perioada mai mare de timppentru a livra noul SUV. Masinile Dacia sunt comercializate intr-oretea de peste 1.600 de dealeri Renault care au construit cate o"Dacia corner" in fiecare showroom.

Potrivit strategiei Dacia inca din cursul anului trecut a fostdemarat un program prin care se urmareste constructia unor dealeriindependenti Dacia sau a unor showroomuri Dacia, iar automobilelenu vor mai fi expuse doar intr-o parte a showroomurilorRenault.

Astfel, in Franta exista deja mai mult de 100 de dealerimonomarca Dacia, iar brandul auto national a ajuns sa aiba showroomchiar si pe Coasta de Azur.

"Lucram acum la livrarile internationale. Am trimis camioane sipe Coasta de Azur, exact in perioada furtunii de zapada, iar celulade criza s-a descurcat si au ajuns la timp", a declarat Ion Lazar,proprietarul companiei de transport International Lazar, unuldintre partenerii Dacia in transport.

Cei aproape 70 de dealeri Dacia din Romania urmeaza sareceptioneze cel putin cate un Duster in zilele premergatoarelansarii nationale din perioada 15-18 aprilie.

Dacia construieste 250 de Duster zilnic

Cel mai nou model Dacia, lansat la inceputul lunii la SalonulAuto de la Geneva, reprezinta acum aproape 20% din productiafabricii de la Mioveni. Potrivit reprezentantilor Dacia cadentazilnica de productie pentru Duster ajunge la 250 de unitati.

Lansarea Duster a adus si cea de-a treia crestere consecutiva aproductie uzinei Dacia, la 1.350 de masini pe zi, cu zece mai multdecat nivelul anterior.

"Productia Dacia este adaptata la cerere. In martie, pentrulansarea Duster, vom lucra si trei sambete", a declarat JeromOlive, directorul general al Automobile Dacia.

Potrivit reprezentantilor Dacia, pana acum peste 80% dincomenzile realizate de clienti, in lipsa unui model real inshowroom, sunt pentru versiunea de top, Laureate, cu un pret intre11.900 si 15.600 de euro, iar mai mult de jumatate din clienti auoptat pentru varianta Duster cu tractiune integrala.

Dacia nu a declarat cate comenzi au fost inregistrate pana acum,cu o luna inainte de lansarea nationala, dar peste 10.000 de oameniau cerut informatii suplimentare despre automobil prin intermediulportalului on-line dedicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO