Companii

Dacia vinde cea mai mare flota din acest an unui subcontractor CEZ cu 3,5 mil. euro

Dacia vinde cea mai mare flota din acest an unui subcontractor CEZ cu 3,5 mil. euro
26.11.2009, 23:16 316

Dealerul Dacia, Auto Cobalcescu, a vandut o flota de 181 deautoutilitare Dacia, in valoare de 3,5 milioane de euro, catrecompania Adrem Invest din Capitala, intr-una dintre cele mai maritranzactii de acest fel din acest an.

2009 a fost cel mai auster an din ultimii cinci in privintavanzarilor de autovehicule pe piata locala, cu scaderi ce au ajunsla aproape 57% in intervalul ianuarie-octombrie. In acest contextvanzarile au fost sporadice, iar companiile au amanat cresterea sauinlocuirea flotelor auto. In plus, companiile de leasing aurecuperat in acest an mii de automobile, atat de la clientipersoane fizice, cat si companii, automobile ce au fost revandute,lovind inca o data in piata masinilor noi.

Potrivit Adrem Invest, subcontractor al producatorului sifurnizorului de energie CEZ, flota achizitionata include 181 deunitati Dacia Logan VAN, echiparea confort, cu motori zarea de 1,5litri diesel.

Valoarea tranzactiei este de 3,5 milioane de euro, iarautoutilitarele au fost achizitionate prin sistem de leasingoperational, contractul avand durata de derulare de 48 de luni.

"Lucram in domeniul energetic, iar extinderea flotei a fostreali zata in vederea diversificarii activitatii. Am castigat douacontracte de citire si de instalare/demontare de contoare, in zonaOlteniei, ceea ce necesita o flota mai mare", a precizat BogdanAntonescu, reprezentant al Adrem Invest. Compania a inregistratanul trecut afaceri de 7,4 milioane de euro, la jumatate fata deanul precedent. Potrivit datelor Registrului Comertului, AdremInvest este detinuta de Andreia Bodea, cu o participatie de 10% side Corneliu si Adrian Bodea, fiecare cu 45% din titlurilecompaniei.

Auto Cobalcescu, dealer Renault si Dacia, este unul dintre ceimai mari dealeri Dacia din Bucuresti, inregistrand afaceri de 13,5milioane de euro in cursul anului trecut. Compania detine inCapitala trei centre de vanzari si service.

Vanzarile Dacia pe plan local au ajuns la 36.874 de unitati inprimele 10 luni, cu 52% mai putin fata de volumul de peste 76.000de unitati din acelasi interval din 2008. Compania a compensat insascaderea comerciala din Romania prin exporturi in principal intarile vest-europene, ponderea lor in totalul productiei ajungandla 85%. Fran'ois Four mont, directorul general al Dacia, care isiva incheia mandatul la finalul anului, a apreciat ca in 2009productia fabricii de la Mioveni va atinge aproximativ 300.000 deunitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO