Companii

Daimler se pregăteşte de clubul miliardarilor în euro cu fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Daimler se pregăteşte de clubul miliardarilor în euro...

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2016, 00:08 2659

Grupul german a cumpărat teren în apropierea uzinei de cutii din Sebeş pentru a pregăti “noi proiecte. Suntem abia la începutul activităţii noastre“.

Grupul german Daimler AG a fost anul trecut al zecelea cel mai mare ex­portator din econo­mia românească după ce a urcat de pe poziţia 85 în urmă cu un an, însă poate urca pe podium în condiţiile în care a început producţia unei noi cutii de viteze la fabrica din Sebeş, iar până la finalul anului producţia se va tripla, cel puţin.

„La cifra de afaceri, am putea trece de un miliard de euro cu noua cutie de viteze. Acest lucru depinde de pro­duc­ţie şi mai ales de cererea din piaţă. Vom con­tinua să urcăm şi în topul exporta­to­rilor“, a spus Falk Pruscha, director general al Star Trans­mission şi Star Assembly, cele două divizii locale ale Daimler AG.

Noua cutie cu nouă trepte, pro­du­să la Sebeş de luna aceasta, se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­ten­ţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş. Cu un preţ mediu de 3.000 de euro, dacă jumătate din pro­duc­ţie ar fi la Sebeş, numai trans­misia cu 9 trepte ar aduce exporturi de 1,2 mld. euro, suficient pentru ca gru­pul ger­man „să prindă“ top trei exportatori.

„La finalul anului trecut aveam 1.800 de salariaţi, iar până la finalul acestui an vom mai recruta 500 pentru uzina de cutii de viteză cu nouă trepte, pentru a creşte numărul schimburilor. Acum produ­cem într-un singur schimb, iar până la final vom ajunge la trei schimburi de producţie“, a subliniat Falk Pruscha.

Daimler a mai achiziţionat teren în apropierea sitului de producţie pentru a-şi asigura extinderea, dar şi o serie de proiecte noi, după ce germanii au pariat peste 300 de milioane de euro pe industria auto locală.

„În această locaţie ne vom angaja la dezvoltarea altor noi proiecte ce ţin de trenul de rulare, în viitor. Suntem la începutul activităţii noastre. Avem mult potenţial de dezvoltat“, a spus Markus Schaefer, membru în consiliul de administraţie al Mercedes-Benz Cars şi supply chain manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO