Companii

Damen Galaţi profită de barilul ieftin şi îşi dublează afacerile

Damen Galaţi profită de barilul ieftin şi îşi...

Autor: Carol Dan

19.08.2015, 00:07 1346
Constructorul de nave Damen Shipyards Galaţi, parte a grupului olandez Damen, a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 2,2 ori mai mare comparativ cu intervalul similar al anului precedent, ajungând la un rulaj de 288 milioane de lei (aproape 65 mil. euro).

Compania spune că a fost avantajată de scăderea preţului bariului de ţiţei pe pieţele internaţionale, motiv pentru care comenzile de nave destinate industriei extractive de hidrocarburi au fost orientate doar către marii constructori.

„În acest an vom avea un număr de 27 de nave livrate, similar cu anul trecut“, arată reprezentanţii companiei, adaugând că pentru acest an capacitatea de încărcare este complet acoperită. În primele şase luni profitul şantierului naval a ajuns la circa 15 mil. lei (3,3 mil. euro), cu aproape 80% mai mare faţă de câştigul de 8,5 mil. lei din primele şase luni ale anului trecut.

Damen Shipyards Galaţi este una dintre primele cinci companii constructoare de nave din România, ale căror afaceri cumulate au fost anul trecut de 1,5 mld. lei (circa 350 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO