Companii

Dan Ioan Popp, Impact: Gălăgia şi scandalul nu generează plusvaloare sau venituri

Dan Ioan Popp, Impact: Gălăgia şi scandalul nu generează plusvaloare sau venituri

Autor: Cristi Moga

17.01.2012, 20:09 468

Sunt justificate protestele din ultimele zile? "În principiu, nu", spune omul de afaceri Dan Ioan Popp, preşedintele dezvoltatorului imobiliar Impact. Şi argumentează: "Gălăgia şi scandalul nu generează plusvaloare şi venituri".

"Agenţiile de rating, finanţatorii internaţionali, grupurile bancare, investitorii semnificativi, dar şi cei mărunţi fug de climatul instabil şi nepredictibil. Piaţa imobiliară poate amâna din relansarea recent începută", mai spune Popp.

Omul de afaceri indică şi o serie de măsuri pe care Guvernul ar trebui să le întreprindă pentru relansarea economiei, care ar trebui să înceapă cu stimularea noilor afaceri şi proiecte, precum şi cu diminuarea evaziunii şi corupţiei care "parazitează afacerile".

"Sprijinirea investitorilor locali cu pachete specifice, atragerea investitorilor internaţionali prin vânzări de acţiuni şi active ale statului, garantarea parţială de către stat a lansării de afaceri private generatoare de locuri de muncă sau export, precum şi măsuri excepţionale de accelerare a absorbţiei fondurilor europene, inclusiv prin co-finanţarea alături de bănci sau acordarea de garanţii încurajatoare", enumeră Popp o listă de măsuri active pentru relansarea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO