Companii

Danezii de la JD Agro Cocora investesc 2 mil. euro într-o fermă în Amzacea. " Acolo vom construi o nouă fermă care va funcţiona în prima fază fără silozuri."

Danezii de la JD Agro Cocora investesc 2 mil. euro...

Autor: Roana Rotaru

20.06.2017, 00:07 1652

Compania cu acţionariat danez JD Agro Cocora din ju­de­ţul Ialomiţa, un business de 10,9 mil. euro în 2016 din culti­varea cerealelor, investeşte două milioane de euro în în­fi­inţarea unei ferme în Amzacea, judeţul Constanţa, ajun­gând astfel să exploateze circa 10.000 de hectare în Ro­mâ­nia, suprafaţă cultivată preponderent cu grâu, rapiţă şi porumb.

„Din 2015 până în 2016 am crescut suprafaţa cultivată cu 3% ajungând la 6.940 de hectare cultivate anul trecut, însă din 2016 până în prezent exploatăm cu 2.850 de hectare mai mult. Suntem în plin proces de extindere într-o nouă zonă, în sudul judeţului Constanţa, acesta fiind şi principalul motiv pentru care am crescut numărul de hectare. Acolo vom construi o nouă fermă care va funcţiona în prima fază fără silozuri. Investiţia se ridica la circa două milioane euro“, a declarat pentru ZF Hans Poulsen, CEO-ul companiei JD Agro Cocora.

Anul trecut compania cu acţionariat danez a înregistrat un profit net de peste 2 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 34 de salariaţi, potrivit datelor publice.

Valoarea producţiei vegetale a fost de 9,82 mld. euro în 2016, potrivit datelor provizorii publicate de Eurostat. Din punct de vedere cantitativ, producţia agricolă vege­tală totală a ajuns la 31 de milioane de tone anul trecut, în creştere cu 6,9% faţă de anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Dacă luăm în calcul şi producţia animală şi serviciile agricole, agricultura României trece de 15 mld. euro anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO