Agrobusiness

Danezii de la JD Agro Cocora investesc 2 mil. euro într-o fermă în Amzacea. " Acolo vom construi o nouă fermă care va funcţiona în prima fază fără silozuri."

20 iun 2017 Autor: Roana Rotaru

Compania cu acţionariat danez JD Agro Cocora din ju­de­ţul Ialomiţa, un business de 10,9 mil. euro în 2016 din culti­varea cerealelor, investeşte două milioane de euro în în­fi­inţarea unei ferme în Amzacea, judeţul Constanţa, ajun­gând astfel să exploateze circa 10.000 de hectare în Ro­mâ­nia, suprafaţă cultivată preponderent cu grâu, rapiţă şi porumb.

„Din 2015 până în 2016 am crescut suprafaţa cultivată cu 3% ajungând la 6.940 de hectare cultivate anul trecut, însă din 2016 până în prezent exploatăm cu 2.850 de hectare mai mult. Suntem în plin proces de extindere într-o nouă zonă, în sudul judeţului Constanţa, acesta fiind şi principalul motiv pentru care am crescut numărul de hectare. Acolo vom construi o nouă fermă care va funcţiona în prima fază fără silozuri. Investiţia se ridica la circa două milioane euro“, a declarat pentru ZF Hans Poulsen, CEO-ul companiei JD Agro Cocora.

Anul trecut compania cu acţionariat danez a înregistrat un profit net de peste 2 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 34 de salariaţi, potrivit datelor publice.

Valoarea producţiei vegetale a fost de 9,82 mld. euro în 2016, potrivit datelor provizorii publicate de Eurostat. Din punct de vedere cantitativ, producţia agricolă vege­tală totală a ajuns la 31 de milioane de tone anul trecut, în creştere cu 6,9% faţă de anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Dacă luăm în calcul şi producţia animală şi serviciile agricole, agricultura României trece de 15 mld. euro anual.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Agrobusiness
, Danezi
, JD Agro Cocora
, ferma
, Amzacea
, productie
, actionariat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide