ZF 24

Danezul Erik Jantzen a tranzacţionat terenuri agricole de 80 mil. euro în România

Erik Jantzen acumulează suprafeţe de mii de hectare şi apoi le vinde

Erik Jantzen acumulează suprafeţe de mii de hectare şi apoi le vinde

Autor: Gabriel Razi

28.01.2014, 20:52 2356

Investitorul danez Erik Jantzen, proprietar şi CEO al traderului de terenuri arabile Jantzen Development cu operaţiuni şi în Slovacia, un jucător pu­ţin cunoscut publicului larg din Ro­mânia, iese la iveală ca unul dintre cei mai agresivi jucători de pe piaţa terenurilor arabile, un sector unde preţurile s-au triplat în ultimii şapte ani.

El spune că în ultimii opt ani a tranzacţionat 23.000 de hectare agricole pe piaţa locală, active evaluate la 80 de milioane de euro.

„Investiţiile în agricultura din Ro­mânia nu au fost numai lapte şi miere pentru investitorii străini. Unii dintre ei au fost înselaţi, iar piaţa este dificilă şi diferită faţă de altele. Noi achiziţionăm teren în numele nostru pentru ca apoi, după ce achiziţia este finalizată, să transferăm terenurile către alţi investitori“, explică Jantzen.

Cel mai important proiect local în care este implicat Erik Jantzen este cel al fermei JD Agro din localitatea Cocora din Ialomiţa. Aici danezul a achiziţionat 5.000 de hectare de teren, a mai arendat încă 1.000 de hectare, iar în urmă cu aproape patru ani a vândut 80% din companie către un grup de 70 de mici investitori.

Citiţi pe ZF Corporate:

- informaţii despre afacerile lui Erik Jantzen în Europa de Est

-date despre investitorii danezi din România

- evaluare a pieţii terenurilor arabile din România

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO