Companii

Daniel Guzu investeşte un milion de euro într-un hotel lângă crama din Vrancea

Daniel Guzu: Hotelul se află în vârful dea­lului, în mijlocul podgoriei

Daniel Guzu: Hotelul se află în vârful dea­lului, în mijlocul podgoriei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.03.2017, 00:07 2288

Domeniile Panciu, producător de vinuri deţinut de Daniel Guzu, va deschide un hotel cu 30 de camere în cadrul podgoriei din judeţul Vrancea, investiţia ridicându-se la circa un milion de euro.

„Am decis să investim în hotel pentru a creşte pro­movarea cramei. Astfel,  oa­me­nii pot vedea cât de bine îngri­jim via şi de unde pleacă vinul care ajunge în super­mar­ket sau în restaurante. Hotelul se află în vârful dea­lului, în mijlocul podgoriei“, a declarat Daniel Guzu.

Decizia lui Daniel Guzu de a investi într-o unitate de cazare lângă cramă vine în condiţiile în care turismul viticol începe să prindă contur pe piaţa locală. Circa 60 de crame locale practică acest tip de turism.

Anul trecut, crama deţi­nu­tă de antreprenor a îm­bu­teliat 500.000 de sticle de vin liniştit şi spumant, iar pentru anul acesta Domeniile Panciu şi-a propus să ajungă la o producţie de 600.000 de sticle pe care să le vândă atât în ţară, cât şi la export. Circa 5% din producţia cramei pleacă în străinătate, în ţări precum China, Marea Britanie sau SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO