Companii

Danone numeşte pentru prima dată un director de marketing român

Danone numeşte pentru prima dată un director de marketing român

Înainte de a-şi începe cariera la Danone, Anca Stroe a mai lucrat pentru Elite România şi Johnson România. Este absolventă a Facultăţii de limbi străine din cadrul Universităţii Bucureşti

Autor: Roxana Petrescu

10.01.2012, 00:05 3321

Francezii de la Danone, cel mai mare jucător din piaţa locală a lactatelor, au de la începutul acestui an un nou director de marketing, în persoana Ancăi Stroe (35 de ani), aceasta fiind prima dată când un manager de naţionalitate română ocupă această funcţie.

De altfel, echipa de conducere a Danone a mai făcut loc unui român când în toamna anului 2010 l-a numit în funcţia de director comercial şi membru în comitetul director al Danone România pe Adrian Pascu.

Numirea Ancăi Stroe în funcţia de director de marketing a avut loc în contextul în care mandatul fostului director de marketing, bulgăroaica Dora Strezova, a luat sfârşit. Totodată, Stroe va face parte şi din consiliul director al companiei.

"Anca Stroe are o experienţă de cinci ani în cadrul Danone, începând în anul 2006, când a ocupat poziţia de brand manager pentru Actimel şi Danfruit. În 2009, Anca a devenit brand marketing manager pentru brandurile cu beneficii specifice pentru sănătate ale Danone - Activia şi Actimel, atât pentru România, cât şi pentru Moldova. În ianuarie 2011 a devenit brand marketing manager pentru România, Moldova şi ţările Adriatice, pentru brandurile Nutriday, Casa Bună şi Cremosso. În calitate de director de marketing, Anca va coordona o echipă de 18 profesionişti în marketing", au declarat reprezentanţii companiei.

Înainte de a-şi începe cariera la Danone, Stroe a mai lucrat pentru Elite România şi Johnson România. Este absolventă a Facultăţii de limbi străine din cadrul Universităţii Bucureşti.

Danone a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 476,2 milioane de lei (113,3 milioane de euro) şi un profit net de 30,2 milioane de lei (7,2 milioane de euro). Firma deţine o unitate de producţie în România, în Bucureşti, şi are în acest moment 740 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO