Companii

Dascalu ajunge in trei ani la proiecte de 500 mil. euro

27.11.2007, 19:13 55

Compania ieseana de dezvoltare imobiliara Iulius Group, controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu, are in derulare investitii de 350 mil. euro pentru urmatorii trei ani, astfel ca valoarea cumulata a investitiilor companiei va ajunge la circa 500 de milioane de euro pana in 2010.
Cele mai importante proiecte pe care compania le are in derulare in momentul de fata sunt ansamblul Palas, din centrul istoric al Iasiului, care implica o investitie de
200 de milioane de euro, cel de-al patrulea centru comercial al grupului - Iulius Mall Suceava, investitie de 100 de milioane de euro, precum si extinderea proiectului Iulius Mall din Timisoara, in care sunt programate investitii de circa 45 de milioane de euro. Iulius Group are in prezent cea mai extinsa retea de centre comerciale de pe piata locala, avand trei malluri operationale - la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, in care a investit circa 150 de milioane de euro, in mai multe etape.
"In viitor, compania va dezvolta si alte proiecte, dar cele aflate deja in derulare sunt prioritare pentru noi", a declarat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.
Pentru anul viitor este anuntata finalizarea Iulius Mall Suceava, precum si extinderea proiectului Iulius Mall Timisoara, in timp ce proiectul Palas din Iasi, prima dezvoltare mixta a companiei, va fi finalizat in 2010.
Ansamblul va cuprinde 560 de apartamente, doua cladiri de birouri, trei hoteluri de 3, 4 si 5 stele, restaurante, galerii comerciale, precum si spatii culturale si un parc care se va intinde pe cinci din cele 12 hectare ale proiectului.
Piata centrelor comerciale este asaltata de catre dezvoltatorii imobiliari, pentru urmatorii trei ani fiind prevazute proiecte pentru inca circa 80 de malluri, care vor duce stocul de spatii comerciale moderne la circa
2,5 milioane de metri patrati.

Proiectele lui Iulian Dascalu

Finalizate
n Iulius Mall Iasi - cuprinde 210 magazine si a fost inaugurat in anul 2000, primul mall din afara Bucurestiului.
n Iulius Mall Timisoara - are o suprafata de 83.000 mp si a fost inaugurat in anul 2005.
n Iulius Mall Cluj - este cel mai recent finalizat proiect al companiei, in noiembrie 2007, proiect cu o suprafata construita de 147.000 mp.

In dezvoltare
n Iulius Mall Suceava va avea o suprafata inchiriabila de 45.000 mp si va fi finalizat in a doua jumatate a anului 2008.
n Extinderea Iulius Mall Timisoara va fi finalizata la sfarsitul anului viitor si va cuprinde 90.000 de metri patrati construiti.
n Palas Iasi va cuprinde 560 de apartamente, doua cladiri de birouri, trei hoteluri si galerii comerciale, livrarea fiind programata pentru 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO