Companii

Dascalu: In Timisoara nu mai e loc de malluri 3-4 ani

Dascalu: In Timisoara nu mai e loc de malluri 3-4 ani

Iulian Dascalu a investit 60 mil. euro pentru extinderea mallului din Timisoara la o suprafata inchiriabila de 64.000 mp

09.11.2009, 23:15 150

Omul de afaceri Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar decentre comerciale de pe piata locala, cu patru malluri inportofoliu, va deschide joi la Timisoara cel mai mare mall dinafara Capitalei, ca urmare a finalizarii extinderii proiectuluiIulius Mall, inaugurat initial in 2005.

"Cred ca pentru urmatorii trei-patru ani, ca sa nu spun cinci,acest mall este suficient pentru piata din Timisoara. Proiectul adevenit unul regional, motiv pentru care aveam nevoie de extindereaparcarii cu inca 1.000 de locuri, in special pentru zilele deweekend", a declarat pentru ZF Iulian Dascalu.

Omul de afaceri a investit 60 de milioane de euro pentruextinderea proiectului la o suprafata inchiriabila de 64.000 demetri patrati si peste 2.000 de locuri de parcare, acesta urmand sadevina cel mai mare mall din afara Capitalei, devansand proiectulPolus Center din Cluj, detinut de Immoeast.

Investitia totala in Iulius Mall Timisoara a ajuns la 105milioane de euro, in timp ce veniturile din chirii se vor ridica la900.000 de euro lunar, fara TVA, respectiv aproape 11 mil. euroanual.

Printre noii chiriasi de la momentul inaugurarii extinderii senumara Intersport, Oltre, Bebeloo sau Segafredo, hipermarketulAuchan, precum si un spatiu nou de joaca pentru copii, in timp ceZara, Altex, Musette sau Starbucks au inaugurat deja noileunitati.

"A fost mai greu sa inchiriem spatiile decat pentru alteproiecte, tinand cont ca sunt alte conditii de piata, dar avem ungrad de ocupare de 96% al mallului. Daca nu l-am fi inchiriat, nul-am fi deschis", mai spune Dascalu.

Antreprenorul detine patru centre comerciale sub brandul IuliusMall in Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava, care i-au adus venituridin chirii de 19 milioane de euro in primele sase luni ale acestuian.

Extinderea Iulius Mall Timisoara este ultima inaugurare despatii comerciale moderne pe piata locala in acest an, dupa ce maimulte proiecte au fost amanate din lipsa chiriasilor sau afinantarilor bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO