Companii

Davino face o cramă de 1,7 mil. euro în Dealu Mare, Prahova

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Ioana David

01.08.2014, 00:07 692
Producătorul de vin Davino, controlat de antreprenorul Dan Balaban, investeşte 1,7 mil. euro într-o nouă cramă în Dealu Mare (judeţul Prahova), unde va muta producţia de vin roşu.

Noua investiţie a Davino, companie ce se poziţionează pe segmentul premium şi superpremium de preţ,  va avea o capacitate de maximum 100.000 de litri şi va fi a doua din proprietatea companiei.

„Este vorba despre o cramă mică pentru vinul roşu. Nu va fi vorba de o creştere de producţie, ci de o mutare în noua cramă a producţiei pentru vinul roşu“, a spus Dan Balaban, care deţine 90% din acţiunile companiei.

Industria vinului a atras investiţii de zeci de milioane de euro în ultimii şapte ani, susţinute în principal din fonduri europene, ceea ce a ridicat calitatea produselor româneşti.

Noile proiecte s-au orientat către suprafeţe mici de până în 100 de hectare, iar proprietarii cramelor au adus vinificatori ce cunosc piaţa internaţională pentru a lansa produse scumpe. Chiar şi producătorii mari, de volum, au început să atace nişa vinurilor premium, piaţa traversând o perioadă extrem de dinamică din punctul de vedere al investiţiilor şi lansărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO