Antreprenori locali

Davino face o cramă de 1,7 mil. euro în Dealu Mare, Prahova

1 aug 2014 Autor: Ioana David

Producătorul de vin Davino, controlat de antreprenorul Dan Balaban, investeşte 1,7 mil. euro într-o nouă cramă în Dealu Mare (judeţul Prahova), unde va muta producţia de vin roşu.

Noua investiţie a Davino, companie ce se poziţionează pe segmentul premium şi superpremium de preţ,  va avea o capacitate de maximum 100.000 de litri şi va fi a doua din proprietatea companiei.

„Este vorba despre o cramă mică pentru vinul roşu. Nu va fi vorba de o creştere de producţie, ci de o mutare în noua cramă a producţiei pentru vinul roşu“, a spus Dan Balaban, care deţine 90% din acţiunile companiei.

Industria vinului a atras investiţii de zeci de milioane de euro în ultimii şapte ani, susţinute în principal din fonduri europene, ceea ce a ridicat calitatea produselor româneşti.

Noile proiecte s-au orientat către suprafeţe mici de până în 100 de hectare, iar proprietarii cramelor au adus vinificatori ce cunosc piaţa internaţională pentru a lansa produse scumpe. Chiar şi producătorii mari, de volum, au început să atace nişa vinurilor premium, piaţa traversând o perioadă extrem de dinamică din punctul de vedere al investiţiilor şi lansărilor.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.08.2014

 
Cuvinte cheie:
prahova
, vin
, producator
, productie
, antreprenori
, control
, investitie
, mutare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide