Companii

De ce a mai venit Immoeast cu 10 mil. euro la Galati pentru un mall construit pe jumatate

De ce a mai venit Immoeast cu 10 mil. euro la Galati pentru un mall construit pe jumatate

Moshe Turgeman se afla la a doua tranzactie cu Immoeast, dupa ce a vandut in 2007 centrul comercial Euromall Pitesti pentru 90 mil. euro

04.05.2010, 23:15 479

Austriecii de la Immoeast au mai alocat 10 milioane de europentru piata locala, preluand integral proiectul Euromall dinGalati, ca urmare a achizitiei a 75% din firma Union Investitii,controlata de oamenii de afaceri Moshe Turgeman si TomerBarhom.

In ce stadiu se afla proiectul cumparat?

"In acest moment lucram la inchiderea completa a constructieipentru a fi protejata de intemperii si la conectarea la utilitati.Suntem, de asemenea, in curs de identificare a unor posibilitati definantare pentru finalizarea proiectului. Din acel moment, in 9 - 11 luni Euromall Galati va filivrat publicului", spun reprezentantii Euromall, care nu au doritsa ofere informatii privind valoarea tranzactiei.

Surse din piata imobiliara spun insa ca e vorba de o tranzactiede circa 10 milioane de euro, Immoeast urmand sa plateasca o sumasuplimentara de maximum cinci milioane de euro in cazul in careanumiti parametri financiari vor fi indepliniti la momentuldeschiderii mallului.

Pana la aceasta tranzactie, firma Union Investitii eracontrolata de o subsidiara a Immoeast (25%) si firmele Loxiten(37,5%), Slagon Invest (34,5%) si N.D.R. Holding (3%), potrivitdatelor de la Registrul Comertului.

Immoeast se afla la a doua tranzactie cu proprietarii Euromall,dupa ce a cumparat si proiectul dezvoltat de acestia in Pitestipentru circa 90 de milioane de euro.

Principalele obiective pentru continuarea proiectului din Galatisunt obtinerea unei finantari bancare si cresterea gradului depreinchiriere a mallului, dezvoltatorii aflandu-se in negocieripentru contractarea spatiului destinat supermarketului.

Galati si Craiova sunt cele mai mari orase din Romania in carenu a fost finalizat in ultimii ani niciun mall de mari dimensiuni,acesta fiind unul dintre motivele pentru care austriecii aucontinuat sa vina cu bani pentru Euromall Galati si West GateCraiova, un alt proiect preluat integral de catre Immoeast inultimele saptamani.

Constructia mallului din Galati a inceput inca din 2006,investitia in proiect fiind estimata la circa 40-45 de milioane deeuro. In ultimii doi ani ritmul lucrarilor a fost incetinitputernic, pe fondul problemelor financiare ale Immoeast, dar si caurmare a dificultatilor de finantare. Printre chiriasii anuntati decatre dezvoltatori la momentul inceperii lucrarilor se numarauretelele KFC, Leonardo sau Bigotti.

Proiectul va avea o suprafata inchiriabila de 24.000 de metripatrati, aproximativ 150 de magazine si are prevazut inclusiv unspatiu pentru un cinematograf cu sapte sali si 1.500 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO