Companii

De ce defecţiunea tehnică a ajuns un fenomen lunar la Tarom

De ce defecţiunea tehnică a ajuns un fenomen lunar la...

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2016, 00:07 8045
Lunar sute de pasageri sunt blocaţi în aeroporturi sau ajung cu întârziere la destinaţie din cauza unor defecţiuni tehnice ale avioanelor, aceasta fiind cea mai clară dovadă a ineficienţei managementului Tarom.

Compania de stat a avut lunar un avion cu defecţiune tehnică în ultimele cinci luni, sute de pasageri fiind blocaţi în aeroporturi, ajungând la destinaţie cu întârziere de câteva ore bune.

Vineri, un avion al companiei aeriene Tarom, cu 117 oameni, s-a întors la Bucureşti din zborul către Amster­dam din cauza unei defecţiuni tehnice, la 35 de mi­nute după decolare. „După verificări, tehnicienii au constatat că a fost vorba de o defecţiune minoră la instalaţia de climatizare“, au transmis oficialii companiei Tarom.

Incidentul are loc după ce în august un alt avion al Tarom a lăsat blocaţi 150 de pasageri în aeroportul din Madrid, aeronava având defecţiuni tehnice. În iulie, alţi 153 de pasageri au fost blocaţi câteva ore în aeroportul din Timişoara, oficialii companiei anunţând o defecţiune tehnică la aeronava ce trebuia să plece din Bucureşti. Şi în iunie cinci curse Tarom erau anulate de pe aeroportul din Otopeni, două avioane Airbus având defecţiuni tehnice. Şi în mai un avion al Tarom ce opera o cursă de la Bucureşti la Belgrad a aterizat de urgenţă la Timişoara din cauza depresurizării cabinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO