Companii

De la maşini-feline la tractoare şi combine: fostul acţionar al AutoItalia preia importurile de tractoare New Holland

New Holland a vândut în România anul trecut 450 de tractoare, adică o cotă de 25% din piaţa estimată la 1.800 de unităţi anual, fiind al doilea jucător după compania americană John Deere

Autor: Bogdan Alecu

05.11.2015, 00:07 2142

Omul de afaceri Heinrich Stein, prin intermediul companiei Agroconcept, va prelua oficial de la 1 ianuarie 2016 importurile tractoarelor şi utilajelor agricole New Holland pe piaţa locală, business anual de 17 milioane de euro. Heinrich Stein este fratele lui Dante Stein, consilierul fostului premier Victor Ponta, iar amândoi sunt fii lui Herbert Stein, cel care la începutul anilor 90 a fondat în România compania AutoItalia, importatorul maşinilor grupului Fiat. Entitatea a fost vândută în 2011 israelienilor de la Mediterranean Car Agency.

New Holland Agriculture a numit oficial un nou impor­tator şi distribuitor pentru România după ce negocierile cu NHR Agropartners, fostul importator, au eşuat, aceştia renunţând la New Holland în favoarea utilajelor germane Deutz Fahr.

Compania a rulat anul trecut afaceri de peste 17 mil. euro în România din vânzările de tractoare, combine agricole şi echipa­mente New Holland şi va mai livra până la finalul anului echipamente New Holland aflate în prezent pe stoc, potrivit oficialilor.

„Utilajele New Holland vor fi comercializate în România prin propria noastră reţea de dealeri, nu vom apela la dealeri din afară. Primul centru va fi deschis la Giurgiu sau Constanţa şi vor urma alte zece. În total vom avea în România 11 centre pentru New Holland. Planul naţional de dezvoltare reprezintă o investiţie care să acopere toate regiunile agricole“, a declarat Heinrich Stein, unul dintre cei doi acţionari ai Agroconcept, noul importator New Holland în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO