Companii

De necrezut! O cooperativă din Cluj vinde legume de la 13 fermieri în Profi, Kaufland şi Mega Image

Cooperativa are 13 membri şi lucrează 70 de hectare

Cooperativa are 13 membri şi lucrează 70 de hectare

Autor: Roana Rotaru

30.08.2017, 00:07 1210

Cooperativa agricolă Lunca Someşul Mic, cu sediul în Dezmir, judeţul Cluj, formată din 13 membri coope­ra­tori care cultivă legume pe o suprafaţă totală de 70 de hec­ta­re, livrează circa nouă camioane de legume pe săptă­mâ­nă retailerilor Profi, Kaufland, Penny Market şi Mega Image din regiune. Anul trecut vânzările cooperativei depă­şeau un milion de lei (230.000 de euro), potrivit datelor publice.

„Livrăm legume pe platformele Profi şi Kaufland care de­servesc mai multe ju­de­ţe din regiune. Am mai lucrat tan­gen­ţial şi cu Penny Mar­ket. Anul acesta am semnat şi un con­tract cu Mega Image Cluj, însă trebuie să vedem cum fa­cem cu trans­por­tul mărfii, pen­tru că magazi­nele Mega Image sunt inac­ce­si­bile cu camionul şi ar tre­bui să ne cum­părăm o maşină mică“, a de­clarat pentru ZF Anca Marcu, direc­torul de vân­zări al co­ope­rativei agri­cole Lunca So­meşul Mic.

Anul acesta con­du­cerea cooperativei mi­zează pe vân­zări totale de cel puţin 1,3 mil. lei (circa 290.000 euro) şi spe­ră să ajungă să livreze legume în magazinele Mega Image din toată ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO