Companii

De sezon: în România se vând anual saune de 1,5 mil. euro, unele costă şi 20.000 de euro

De sezon: în România se vând anual saune de 1,5 mil....

Autor: Roxana Petrescu

05.01.2017, 00:04 304

Domeniul începe să se încingă pentru că există o cerere tot mai bine conturată, atât din partea hotelurilor sau a centrelor de wellness, cât şi a clienţilor privaţi.

În România se vând anual saune în valoare de circa 1-1,5 milioane de euro, segmentul fiind destul de nişat în contextul în care preţul de pornire al produselor este de circa 1.200 de euro, iar în funcţie de gradul de customizare poate trece de 20.000 de euro.

„Saunele sunt personalizate în funcţie de spaţiul şi nevoile clienţilor. Preţurile variază şi pornesc de la 2.000 de euro. Se remarcă o creştere în cererea pentru saune, atât în domeniul privat, cât şi public (spa-uri, clinici, hoteluri etc). Anul trecut, am vândut cu 45% mai mult decât în 2015 şi estimăm o creştere de 35% pentru 2017“, spun reprezentanţii Delta Studio, un business specializat în designul inte­rior, care poate livra soluţii complete de amenajare inte­rioară.

Compania comercia­li­zează atât saune uscate de tip finlandez, cât şi saune umede de tip hammam.

Oferta pe piaţă pentru astfel de produse este însă mai complexă, existând un apetit local şi pentru camere saline, de exemplu, dar şi pentru produse comple­men­tare saunelor, cum ar fi frigi­darium sau snow chambers, al căror scop este de a închide porii după saună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO