De sezon: în România se vând anual saune de 1,5 mil. euro, unele costă şi 20.000 de euro

5 ian 2017 Autor: Roxana Petrescu

Domeniul începe să se încingă pentru că există o cerere tot mai bine conturată, atât din partea hotelurilor sau a centrelor de wellness, cât şi a clienţilor privaţi.

În România se vând anual saune în valoare de circa 1-1,5 milioane de euro, segmentul fiind destul de nişat în contextul în care preţul de pornire al produselor este de circa 1.200 de euro, iar în funcţie de gradul de customizare poate trece de 20.000 de euro.

„Saunele sunt personalizate în funcţie de spaţiul şi nevoile clienţilor. Preţurile variază şi pornesc de la 2.000 de euro. Se remarcă o creştere în cererea pentru saune, atât în domeniul privat, cât şi public (spa-uri, clinici, hoteluri etc). Anul trecut, am vândut cu 45% mai mult decât în 2015 şi estimăm o creştere de 35% pentru 2017“, spun reprezentanţii Delta Studio, un business specializat în designul inte­rior, care poate livra soluţii complete de amenajare inte­rioară.

Compania comercia­li­zează atât saune uscate de tip finlandez, cât şi saune umede de tip hammam.

Oferta pe piaţă pentru astfel de produse este însă mai complexă, existând un apetit local şi pentru camere saline, de exemplu, dar şi pentru produse comple­men­tare saunelor, cum ar fi frigi­darium sau snow chambers, al căror scop este de a închide porii după saună.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.01.2017

 
Cuvinte cheie:
saune
, romania
, vanzare
, costuri
, sezon
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide