Companii

Decembrie in malluri: oameni mai multi, dar shopping mai slab

Decembrie in malluri: oameni mai multi, dar shopping mai slab
10.12.2009, 23:14 52

Piata centrelor comerciale din Capitala, care a atras doar inacest an investitii de peste 500 mil. euro prin deschidereamallurilor Cotroceni Park si Grand Arena si a galeriei comerciale aMilitari Shopping Center, a inregistrat in prima saptamana din lunadecembrie un numar mai mare de vizitatori fata de aceeasi luna din2008, insa retailerii spun ca vanzarile sunt mai mici cu 20% panala 40%.

Astfel, proprietarii de centre comerciale au pus la bataie circa500.000 de metri patrati de magazine, restaurante sau spatii deentertainment pentru clientii al caror buget pentru cumparaturi s-amiccsorat vizibil in 2009.

"Daca in 2008 oamenii cheltuiau in noiembrie 10 lei si indecembrie 10 lei, in 2009 probabil au cheltuit 5 lei in noiembriesi au economisit 5 lei pentru luna aceasta", spune RamonaStanciulescu, CEO Rafar, divizia de fashion a RTC. Lupta pentrubanul clientului care se da intre cele 12 centre comerciale dinBucuresti este din ce in ce mai aprinsa, fiecare recurgand lacampanii agresive de marketing pentru a avea zilnic cat mai multivizitatori.

Prelungirea programului, concertele nocturne, promotiiprelungite sunt doar cateva din strategiile care au ajutat centrelecomerciale sa creasca traficul in prima saptamana a lunii decembriecomparativ cu perioada similara din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO