Decizie dură: Piaţa auto apasă pedala de acceleraţie şi pe noi, şi pe vechi

14 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 27% în mai comparativ cu perioada similară a anului trecut, la peste 8.000 de maşini, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), acesta fiind şi cel de-al doilea cel mai accelerat ritm de creştere din acest an după cel de 63% din februarie.

În total, în primele cinci luni s-au înmatriculat aproape 37.000 de maşini noi, în creştere cu 23% faţă de perioada similară din 2016.

De partea cealaltă, şi importurile de maşini vechi au prins avânt şi mai mare. Luna trecută s-au importat peste 47.000 de automobile la mâna a doua, mai bine de dublu faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce în total de la începutul anului numărul aces­tora s-a apropiat de 215.000 de unităţi. Dacă luna trecută creşterea second-urilor se domolise la „numai“ 63%, acum acestea au revenit la creşteri de trei cifre.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Piata auto
, automobile
, inmatriculare
, importuri
, suv
, vehicule
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide