Companii

Declaraţie şoc a ministrului Agriculturii: "Mare parte din laptele din magazine nu este natural, este produs din lapte praf"

Declaraţie şoc a ministrului Agriculturii: "Mare parte din laptele din magazine nu este natural, este produs din lapte praf"

Autor: Liviu Iancu

23.04.2012, 11:34 4035

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine "probabil autorităţilor", a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti.

"Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural", a spus Fuia.

El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia.

"Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă", a afirmat ministrul.

El a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută.

Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie "ce pun pe masă" în fiecare zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO