Companii

Dedeman a importat 20% din produse anul trecut, în special din Italia, China şi Germania

Dedeman a importat 20% din produse anul trecut, în...

Autor: Bogdan Alecu

29.07.2016, 00:07 1712

Dedeman, liderul pieţei locale de bricolaj şi totodată cel mai important business antreprenorial românesc, a importat anul trecut circa 20% din produsele vandute, principalele surse fiind Italia, China şi Germania. Cele trei pieţe sunt responsabile pentru aproape jumătate din totalul importurilor.

"Importurile reprezintă aproximativ 20% din produse, dar la valoarea de achiziţie, deci semnificativ mai puţin de 200 mil euro", a declarat Dragoş Pavăl, preşedintele Dedeman.

Anul trecut Dedeman şi-a majorat businessul cu 28%, la 980 mil. euro, apropiindu-se astfel de pragul de un miliard, fără să-l depăşească. Prin comparaţie, importurile au crescut cu 24%, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, acesta fiind un semn că a crescut oferta de produse „made in Romania“ de la raft.

În topul produselor importate se numără cera­micele, materialele plastice şi articolele din materiale plastice, mobila, aparatele de iluminat, alături de lemn şi articole din lemn şi aparate şi dispozitive mecanice, potrivit INS. Dedeman nu a oferit niciun comentariu cu privire la provenienţa produselor din reţeaua de bricolaj.

Retailerul, controlat de antreprenorii locali Dragoş şi Adrian Pavăl, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 4,535 miliarde de lei, adică 1,01 miliarde de euro, urmând a deveni astfel prima companie controlată de antreprenori locali care ar putea trece de pragul psihologic de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO