Companii

Dedeman a cumpărat un teren de 6 mil. euro în Constanţa pentru construcţia celui de-al doilea magazin din oraş

Autor: Andrei Chirileasa

29.11.2011, 11:19 757

Dedeman, cel mai mare retailer român şi liderul pieţei locale de bricolaj, a investit circa 6 mil. euro pentru achiziţia unui teren de 3,5 hectare în Constanţa.

Compania cu sediul în Bacău a început deja lucrările de construcţie a unui nou magazin pe terenul cumpărat, al doilea său magazin din Constanţa. Dedeman mai are în prezent două magazine doar în Bucureşti şi Iaşi, potrivit datelor de pe pagina de internet proprie.

Terenul cumpărat este situat în partea de nord a oraşului Constanţa, pe bulevardul Tomis, în apropierea centrului comercial TOM, în care operează Carrefour şi Bricostore.

"Zona din jurul centrului TOM are toate premisele pentru a se dezvolta ca schemă dominantă din Constanţa pe segmentul de retail. Decathlon şi Selgros au deja în construcţie magazinele în incinta complexului, în timp ce Kika a anunţat că va demara în cel mai scurt timp lucrările pe terenul achiziţionat cu câţiva ani în urmă. Totodată, în dreptul zonei comerciale este în proces de execuţie în acest moment proiectul de subtraversare a Bulevardului Tomis, soluţie ce va gestiona traficul generat de zona de retail în plină expansiune", explică Sînziana Oprea, consultant în cadrul Diviziei de Terenuri a Colliers International, firma care a intermediat achiziţia terenului de către Dedeman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO