Companii

Dedeman a dublat reţeaua în criză prin investiţii de 150 mil. €

Dedeman a dublat reţeaua în criză prin investiţii de 150 mil. €

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

01.07.2011, 00:08 1357

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău (43 şi 45 de ani),acţionarii retailerului cu articole de bricolaj şi materiale deconstrucţii Dedeman, au investit 150 mil. euro în ultimii doi anişi jumătate în extinderea reţelei de magazine, care a ajuns de la12 la 24 de unităţi şi continuă să crească.

Dedeman deschide astăzi cel de-al 24-lea magazin, o investiţiede 12,5 mil. euro în Baia Mare, iar până la sfârşitul anului maisunt programate alte două unităţi, prima urmând a fi inaugurată înAlba Iulia, în perioada octombrie-noiembrie, pe un teren cumpăratde la Albalact.

Alături de investiţiile germanilor de la Lidl în achiziţia,extinderea şi rebranduirea reţelei de supermarketuri Plus,programul de expansiune al Dedeman este cel mai agresiv dinperioada crizei din întreaga piaţă de retail şi ar putea ducecompania la afaceri de 400 mil. euro în acest an, faţă de 360 mil.euro în 2009.

"În ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor putem spune că suntemîn grafic, conform planurilor şi bugetelor stabilite", a declaratpentru ZF Dragoş Pavăl, cel care şi-a fixat o creştere de 10% aîncasărilor în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO