Companii

Dedeman cumpără de la Prigoană un teren de 3 ha lângă Cora Pantelimon

Dedeman cumpără de la Prigoană un teren de 3 ha...

Autor: Cristi Moga

29.10.2014, 00:04 4439

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, va cumpăra de la grupul Rosal controlat de familia Prigoană un teren de aproape trei hectare situat pe strada Dudeşti - Pantelimon, lângă staţia de metrou Republica şi în apropierea centrului comercial Cora Pantelimon din Bucureşti.

Potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial, acţionarii firmei Rosal Grup au aprobat vânzarea mai multor parcele de teren cu o suprafaţă cumulată de aproape 30.000 de metri pătraţi către Dedeman şi semnarea antecontractului de vânzare - cumpărare la un preţ „ferm şi nemodificabil, convenit de părţi, de 160 de euro/metrul pătrat“, la care se adaugă TVA de 24%. Astfel, valoarea tranzacţiei ar urma să se ridice la circa 4,8 mil. euro plus TVA.

Acţionarii firmei Rosal Grup, cu afaceri de 38,5 mil. euro în 2013 din servicii de salubritate, sunt Honorius Prigoană (care deţine 67% din companie), Dumitru Mihalache (22%) şi Gheorghe Minea (11%).

Pe strada Dudeşti - Pantelimon, la numerele 2, 4, 6, unde se află parcelele ce ar urma să fie vândute, sunt înregistrate şi sediul Rosal Grup şi cel al televiziunii Etno TV, aflată de asemenea în portofoliul familiei Prigoană.

Dedeman este cel mai mare jucător din piaţa locală de bricolaj, având o reţea de 40 de magazine şi vânzări de 606 milioane de euro anul trecut, iar unul dintre principalele obiective ale companiei este de acoperire a pieţei din Bucureşti. Astfel, Dedeman a deschis anul acesta lângă hipermarketul Carrefour Colentina cel de-al treilea magazin din Bucureşti, iar în toamna acestui an băcăuanii au început lucrările la un nou magazin ce va fi situat pe platforma Chimopar de pe bulevardul Theodor Pallady. Pentru terenul de 4,7 ha de la Chimopar, Dedeman a plătit în toamna acestui an 8,2 mil. euro plus TVA, echivalentul a 174 de euro/mp plus TVA.

Dacă va construi un nou magazin pe terenul din Pantelimon, Dedeman va intra în competiţie directă cu britanicii de la Kingfisher care operează din primăvara acestui an un magazin Brico Depot lângă hipermarketul Cora.

Deşi se dezvoltă independent, în spaţii şi pe terenuri proprii, cei de la Dedeman caută să îşi poziţioneze magazinele în apropierea unor parcuri comerciale care au deja un flux important de clienţi. Şeful de la Brico Depot spunea recent că magazinele din Pantelimon, Orhideea şi Băneasa sunt cele mai bune din reţeaua de 15 unităţi cumpărată de la Bricostore, în timp ce hipermarketul Cora Pantelimon este de asemenea unul dintre magazinele de vârf ale reţelei franceze.

Planurile Dedeman sunt de a duce reţeaua din România la 50 de unităţi până la finalul anului 2016, în timp ce pentru Bucureşti obiectivul este de a opera şase magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO