Companii

Dedeman plăteşte 6 mil. € pentru terenul unei fabrici din sectorul 5

Dedeman plăteşte 6 mil. € pentru terenul unei fabrici...

Autor: Cristina Roşca

15.03.2016, 00:07 3894

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, negociază preluarea unui te­ren de aproape 3 hectare în sectorul 5 al Capitalei de la pro­ducătorul de in şi cânepă Industria Iutei. Dedeman ar urma să plătească minimum 230 de euro pe metru pătrat, respectiv 6,3 mil. euro pentru terenul din Str. Veseliei, nr. 10, sectorul 5, po­trivit datelor publice. Pe lângă această sumă, Dedeman ar urma să plătească şi pentru demolarea fabricii.

Astfel, o altă fabrică va fi transformată în magazin de bricolaj, acesta fiind modelul pe care Dedeman, liderul pieţei locale de bricolaj, l-a aplicat în mai multe cazuri, precum fa­brica Mobila Elbac (Bacău) sau Dermatina (Timişoara).

Soarta tranzacţiei ar urma să fie decisă în data de 29 martie 2016, când va avea loc adunarea generală extraor­di­nară a acţionarilor companiei Industria Iutei. Aceasta este con­trolată de mai mulţi acţionari persoane fizice, printre care Maria Carmen Bâlu (15,4%) şi Alice Ionescu (13,0%).

Compania urmează să se relocheze, potrivit unor date pu­blice de acum câteva luni. Sediul central urmează a fi mutat în căminul de nefamilişti al societăţii din intrarea Ferentari, iar pentru producţie urmează să se închirieze un spaţiu „aşa cum fac majoritatea firmelor din România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO