Companii

Dedeman şi Leroy Merlin deschid magazine în Capitală după trei ani de „secetă“. OBI a închis însă două unităţi. Harta magazinelor de bricolaj din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

08.08.2014, 18:15 4984

În ultimii trei ani în Bucureşti nu a mai fost deschis niciun magazin nou de bricolaj. Cu toate acestea, harta sectorului se modifică datorită tranzacţiilor, închiderilor şi  unor noi planuri de expansiune.

Băcăuanii de la Dedeman şi fran­cezii de la Leroy Merlin vor deschide în Bucureşti două noi magazine de bricolaj, într-o piaţă care a fost ocolită de proiecte noi în ul­timii trei ani, ba mai mult, germanii de la OBI au pus recent lacă­tul pe cele două magazine din Capitală, odată cu închiderea întregii reţele din România.

Dedeman a intrat pe ultima sută de metri cu amenajarea magazinului din Colen­tina, situat în spatele hipermarketului Carre­four, în timp ce Leroy Merlin a ridicat cea mai mare parte a stâlpilor de susţinere a viito­rului magazin de pe Şoseaua Alexan­driei, la intrarea în Bragadiru.

Dacă magazinul celor de la Dedeman va fi deschis spre sfârşitul acestei luni, unitatea Leroy Merlin din sudul Capitalei va fi inaugurată la începutul anului viitor, potrivit celor mai recente declaraţii ale companiei franceze.

WikiZF: Profilul companiei Dedeman

WikiZF: Profilul companiei OBI

Investiţiile în cele două magazine pot fi estimate la aproximativ 30 de milioane de euro, ţinând cont de bugetele alocate de aceste companii pentru deschiderile din Capitală.

În Bucureşti mai sunt în prezent doar 16 magazine de bricolaj după ce germanii de la OBI au decis să închidă cele şapte unităţi din România, inclusiv magazinele din Berceni şi de pe bulevardul Theodor Pallady, din estul Capitalei. În spaţiul din Berceni va fi deschis un magazin de jucării şi articole pentru copii Jumbo, în timp ce la Pallady acelaşi retailer îşi va amenaja un spaţiu de depozitare, potrivit informaţiilor din piaţa de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO