Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a lactatelor, şi-a dublat profitul

17 mai 2017 Autor: Mădălina Panaete

Delaco Distribution, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a lactatelor, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 336 milioane de lei (circa 75 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Profitul net al companiei a avut un ritm de creştere mult mai accelerat, astfel că anul trecut compania fondată de antreprenori locali a ajuns la un câştig de 32,5 de milioane de lei, dublu faţă de anul precedent.

Marja de profit a companiei s-a situat la aproape 10% conform calculelor ZF.

Delaco nu deţine o fabrică pe plan local, dar a avut anul trecut în medie 439 de salariaţi, potrivit mfinante.ro.

Delaco este unul dintre brandurile româneşti puse pe picioare de antreprenori locali şi vândute către multinaţionale.

Grupul francez Bongrain a achi­ziţionat în 2010 un pachet de 52% din acţiunile Delaco, o companie fondată la finalul anilor ‘90 de mai mulţi antreprenori români.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2017

 
Cuvinte cheie:
lactate
, Delaco Distribution
, antreprenori
, ministerul de finante
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide