Companii

Deloitte: România va putea miza tot mai puţin pe avantajul fiscalităţii în atragerea investiţiilor

Autor: Departamentul Economic

22.05.2018, 11:59 66

Chiar şi în noul context, cota de impozit pe profit din România continuă să se afle printre cele mai mici din UE, clasându-se pe poziţia a şasea. Totuşi, vecinii României, Ungaria şi Bulgaria au cote semnificativ mai mici decât ale României, respectiv 9% şi 10%, arată studiul.

“Deciziile de scădere a cotelor de impozit pe profit în 2017-2018 luate aproape simultan de opt state membre reprezintă o schimbare substanţială de abordare. Până anul trecut, marea majoritate a ţărilor UE au tratat cu precauţie reducerea fiscalităţii. Este de aşteptat ca tendinţa să continue în anii următori având în vedere declaraţiile oficiale ale unor state, cum ar fi Franţa, Polonia sau Belgia. În acest context, devine evident faptul că România va putea miza tot mai puţin pe fiscalitatea redusă ca avantaj major de atragere a investitorilor şi că va trebui să se concentreze pe alte politici favorabile pentru mediul de business, cum ar fi predictibilitatea şi stabilitatea legislativă, reducerea birocraţiei, dezvoltarea infrastructurii, pregătirea forţei de muncă”, spune Dan Bădin, Partener Coordonator Servicii Fiscale şi Juridice Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO