Companii

Delphi: Fabrica de la Iasi va fi condusa peste trei ani de manageri romani

Delphi: Fabrica de la Iasi va fi condusa peste trei ani de manageri romani

Cea mai mare parte a productiei ce va fi realizata la Iasi incepand cu anul viitor este destinata clientilor din Europa de Est

18.12.2007, 20:12 1139

"Am demarat recrutarile pentru fabrica de la Iasi inca din luna mai a acestui an, iar pana acum avem 34 de angajati in echipa noastra, care desfasoara stagii de pregatire peste hotare in facilitati Delphi", a declarat John Hutson, managerul uzinei diesel Delphi din Iasi.
John Hutson a ocupat anterior pozitia de director general al fabricii detinute de grupul american la Ineu, in judetul Arad.
Trainingul personalului depinde, potrivit reprezentantilor Delphi, de fisa postului, iar in cazul unui absolvent de universitate pregatirea initiala poate dura aproximativ doua saptamani. Dupa cursul initial urmeaza un stagiu de 2 - 4 luni intr-o fabrica a grupului, urmand ca dupa finalizarea si inceperea productiei in fabrica de la Iasi pregatirea sa fie realizata la locul de munca.
Compania a recrutat deja si 9 romani care urmeaza sa detina functii in echipa de management si care reprezinta nucleul echipei de manageri romani care va prelua conducerea fabricii peste trei ani.
"Pentru inceput echipa de management va fi un mix de manageri locali si expati, dar avem ca target ca intr-un interval de trei ani toti managerii sa fie locali. Am angajat deja noua romani pe posturi de management", a declarat Hutson. Pentru asigurarea unui bazin de recrutare instruit compania va desfasura programe de colaborare cu centrele educationale locale, precum parteneriatul incheiat cu Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi.
"Unul dintre motivele pentru care am ales Iasiul ca locatie pentru fabrica Delphi a fost, pe langa proximitatea fata de clientii din regiune si sustinerea autoritatilor, chiar existenta celui de-al doilea centru universitar din Romania si a unei forte de munca instruite", a declarat Hutson.
Cea mai mare parte a productiei ce va fi realizata la Iasi incepand cu anul viitor este destinata, potrivit reprezentantilor companiei, clientilor din Europa de Est. Fabrica, ce va fi finalizata in 2009, va avea o suprafata de aproape 40.000 de metri patrati. La finalizarea investitiei de 100 de milioane de euro, unitatea Delphi va angaja aproximativ 1.000 de oameni.
Reprezentantii Delphi au anuntat ca in paralel cu dezvoltarea proiectului de la Iasi au loc si activitati de extindere a fabricilor din Ardeal, totalul investitiilor pentru aceasta directie ajungand pana in prezent la 60 de milioane de euro.
Prima investitie Delphi in Romania, unitatea de Arhitectura Electrica si Electronica, a fost demarata in 1997 la Sannicolau Mare si a fost finalizata in 1999, totalizand o suprafata de productie de 22.0000 de metri patrati. A doua fabrica Delphi, cea de la Ineu, a fost construita in 2004.
Fabricile din Ardeal furnizeaza sisteme de cablaje pentru interiorul automobilelor catre constructori auto din Europa. Cel mai nou client al companiei este fabrica Novo Mesto din Slovenia, care asambleaza noul Renault Twingo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO