ZF 24

Desant în Bucureşti: 11 hipermarketuri noi în următorii doi ani

Desant în Bucureşti: 11 hipermarketuri noi în...

Autor: Cristi Moga

19.05.2014, 00:07 3092

Dezvoltatorii de centre comerciale şi operatorii de hipermarketuri vor construi în Bucureşti cel puţin 11 noi magazine alimentare de mari dimensiuni până în 2016 în urma unor investiţii estimate la circa 150 mil. euro,  cele mai active reţele urmând a fi Kaufland din Germania şi Carrefour din Franţa, care vor avea fiecare peste doi ani cel puţin zece magazine în Capitală.

În Bucureşti sunt în prezent 25 de hipermarketuri ope­rate de reţelele Carrefour, Auchan, Kaufland şi Cora, care potrivit estimărilor ZF realizează în Bucureşti vânzări anuale de circa 1,5 miliarde de euro dintr-un total de 4 miliarde de euro înregistrat cu 160 de magazine la nivel naţional.

Dat fiind că vânzările magazinelor din Bucureşti sunt duble faţă de media la nivel naţional, iar densitatea de hipermarketuri pe cap de locuitor este mai scăzută în Capitală decât în oraşe precum Suceava sau Drobeta-Turnu Severin, companiile din această piaţă continuă expansiunea, opt magazine noi fiind în prezent în construcţie în diverse zone ale oraşului, iar până la finalul acestui an vor fi începute lucrările la cel puţin alte trei proiecte cu hipermarketuri.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- care sunt cei mai activi jucători din sector si planurile lor

- magazinele aflate în construcţie şi stadiul lor de dezvoltare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO