Companii

Deşi atrag cei mai mulţi turişti, mai puţin de două din zece unităţi de cazare de pe litoral sunt în Constanţa, inclusiv în Mamaia

Deşi atrag cei mai mulţi turişti, mai puţin de două...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.08.2018, 00:08 759
Peste 800 de unităţi de cazare (hoteluri, vile, pensiuni, moteluri etc.) sunt înregistrate în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, circa 17% din acestea situându-se în municipiul Constanţa (inclusiv Mamaia), arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cu toate acestea, capitala turismului estival atrage şi cei mai mulţi turişti, adică aproape 45% din numărul total de 1,2 milioane vizitatori înregistrat anul trecut.

Cele mai multe unităţi de cazare sunt înregistrate în municipiul Mangalia, unde sunt înregistrate peste 240 de unităţi de cazare.

 În Mangalia au fost anul trecut peste 330.000 de turişti, în creştere cu 27% faţă de anul 2007, arată calculele ZF. Creştere importantă a numărului de turişti s-a înregistrat şi în Năvodari, unde numărul vizitatorilor a ajuns anul trecut la peste 72.000.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO