Dezvoltarea turismului şi creşterea puterii de cumpărare vor accelera creşterea pieţei HoReCa cu 9% în următorii patru ani. România este a doua ţară ca ritm de creştere estimat pentru perioada următoare

17 iul 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Vânzările din sectorul food & beverage vor creşte cu aproximativ 9% în următorii patru ani, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield. Ritmul va accelera comparativ cu ultimii patru ani, când avansul a fost de circa 7,2%. Analiza ia în calcul consumul de alimente şi băuturi din baruri, restaurante, cafenele, gelaterii sau fast-food-uri. Astfel, România este a doua ţară ca ritm de creştere estimat pentru perioada următoare, situându-se după Turcia, pentru care estimarea de creştere se apropie de 10%. Raportul analizează situaţia acestui sector în peste 20 de ţări din Europa, atât din regiune, cât şi din Occident. Pe primele locuri se află doar ţări din estul şi centrul Europei. De altfel, România a fost tot pe a doua poziţie în funcţie de ritmul de creştere din ultimii patru ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
turism
, hoReCa
, putere de cumparare
, cafenele
, mall
, centru comercial
, restaurante
, food & beverage
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide