Companii

Dezvoltatorii Korona Brasov: Vom primi finantare cand vom avea 30-50% din mall inchiriat

14.10.2009, 23:18 115

Reprezentantii companiei poloneze Echo Investment, care detin unteren de 4,5 hectare in Brasov pe care intentioneaza saconstruiasca un mall denumit Korona, apreciaza ca ar putea obtinefinantare pentru constructia proiectului anul viitor, cu conditiaca macar 30% din suprafata centrului comercial sa fieinchiriata.

Proiectul prevede constructia unui mall cu o suprafatainchiriabila de 54.000 de metri patrati, in urma unei investitii decirca 150 de milioane de euro.

"In prezent avem noua contracte de inchiriere semnate, cuoperatorul cinematografului, o parfumerie, magazine de imbracamintesi incaltaminte si suntem pe punctul de a semna cu un operator dearticole sportive. Per total, acesti chiriasi ar ocupa circa 25%din suprafata centrului comercial. Pentru a primi finantare cred caavem nevoie de un grad de ocupare de 30-50% din suprafataproiectului, iar negocieri cu bancile vom incepe in primultrimestru al anului viitor", a declarat Mariusz Kowalczyc, leasingmanagerul companiei poloneze.

Cine sunt chiriasii

Printre companiile care au semnat pana in prezent contracte deinchiriere in Korona se numara Deichmann, Douglas, Cropp, Humanicsi Reserved. Agentul de inchiriere a proiectului este firma deconsultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Reprezentantii Echo spun ca se afla in prezent in negocieri cuun operator de hipermarketuri si sunt optimisti in ceea ce privesteobtinerea finantarii deoarece au primit recent un imprumut de 100de milioane de euro de la banca Eurohypo, pentru constructia unuimall in Polonia.

Brasovul este in continuare un oras interesant pentruconstructia de centre comerciale, tinand cont ca in prezent nuexista niciun proiect major, dar pe langa Echo Investment sicompanii precum TriGranit, Riofisa sau proprietarii platformeiTractorul intentioneaza sa construiasca centre comerciale inoras.

"Cand am hotarat sa luam terenul stiam de planurile de laTractorul, de Polus (proiectul TriGranit - n.r.), dar am decis sail luam pentru pozitionare, in mijlocul celui mai mare cartier dinBrasov. Planul nostru este sa incepem constructia cel tarziu panala sfarsitul anului viitor", a mai declarat reprezentantul EchoInvestment.

Langa stadion

Terenul viitorului proiect Korona se afla intre stadionulechipei FC Brasov si platforma Tractorul, unde firma Centerraintentioneaza sa inceapa constructia unui parc de retail. Ambelecompanii incearca in prezent sa obtina finantare, fiind putinprobabil ca in viitorul apropiat bancile sa acorde credite pentruconstructia a doua centre comerciale in Brasov, la o distanta decirca un kilometru unul de altul.

Diferenta ar putea fi facuta de catre compania care va reusiprima sa convinga retailerii sa semneze contractele de inchiriere."Retailerii in general amana orice decizie in aceasta perioada. Noimizam pe o serie de chiriasi pe care ii avem si in proiectele dinUngaria si Polonia, si care ne-ar putea insoti si aici", a mai spusKowalczyc. Echo Investment este o companie controlata in proportiede 40% de omul de afaceri polonez Michal Solowow, care detine inRomania si compania Diana Forest, prin intermediul Barlinek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO