Companii

Dezvoltatorul primelor malluri din Capitala a ajuns la finantari de 250 mil. euro de la Eurohypo

07.10.2008, 20:11 52

Grupul Anchor, care detine centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall din Capitala, a obtinut in ultimii doi ani imprumuturi in valoare de circa 250 de milioane de euro de la banca germana Eurohypo, membra a grupului Commerzbank, pentru finantarea operatiunilor de dezvoltare.

"Am acordat pana in prezent imprumuturi de 190 mil. euro catre grupul Anchor, pentru refinantarea celor doua malluri, la care se adauga o alta finantare in valoare de 57,6 mil. euro acordata recent pentru refinantarea cladirii de birouri Anchor Plaza", a declarat pentru ZF Fulga Dinu, reprezentantul bancii Eurohypo in Romania.
Cladirea de birouri Anchor Plaza, situata in vecinatatea centrului comercial Plaza Romania, a fost inaugurata in 2006, avand o suprafata inchiriabila de circa 26.000 de metri patrati si 246 de locuri de parcare. In prezent, cladirea este inchiriata in intregime, fiind sediul unor companii precum Credit Europe Bank, Carrefour, Adobe Systems, RTC Holding si Kanal D.
"Anchor Office Development and Management SRL si-a demonstrat credibilitatea printre institutiile financiare prin atragerea acestei finantari, in ciuda volatilitatii economice la nivel mondial. Cu aceasta noua finantare, Anchor Grup si-a consolidat pozitia ca unul dintre cei mai mari beneficiari de imprumuturi din domeniul imobiliar din Romania", a declarat Ali Capa, directorul financiar al Anchor Grup. Eurohypo, membra a grupului Commerzbank, este o banca specializata in finantari pentru sectorul imobiliar comercial si pentru cel public, fiind prezenta in aproape toate tarile europene, precum si in regiunile Asia-Pacific, America Latina si Statele Unite ale Americii. Anchor Grup, parte a grupului turc Fiba, a anuntat in luna martie ca intentioneaza sa realizeze in urmatorii ani investitii totale de 780 milioane de euro in Bucuresti si Chisinau, in centre comerciale, ansambluri rezidentiale si cladiri de birouri.
Pe langa cele doua malluri din Capitala si imobilul Anchor Plaza, portofoliul Anchor Grup cuprinde si alte proiecte aflate in constructie - ansamblul rezidential InCity Residences, un mall in Chisinau - Shopping Malldova si cladirea de birouri Anchor Plaza Metropol, a carei constructie a inceput anul acesta, care va fi dezvoltat pe bulevardul Timisoara din Capitala. Imobilul de birouri va fi situat la 200 de metri de Plaza Romania si va fi gata in cel de-al doilea semestru al anului 2009.
 
Dascalu, un alt client al Eurohypo
Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar roman de centre comerciale, cu 3 unitati operationale, a obtinut un credit in valoare de 242 de milioane de euro de la banca germana Eurohypo pentru finantarea proiectelor imobiliare ale companiei Iulius Group.
 
Valoarea initiala a creditului era de 175 de milioane de euro, insa aceasta a fost ulterior majorata cu 67 de milioane de euro. Fondurile obtinute au fost folosite pentru finalizarea constructiei Iulius Mall Cluj si pentru ansamblul Palas din Iasi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO