Companii

Dezvoltatorul Sun Plaza: Dacă am primi un preţ bun, am putea vinde mallul. Niciodată să nu spui niciodată

Friedrich Wachernig, mem­bru în boardul dezvoltatorului care deţine în Bu­cu­reşti mallul Sun Plaza

Friedrich Wachernig, mem­bru în boardul dezvoltatorului care deţine în Bu­cu­reşti mallul Sun Plaza

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.05.2017, 00:07 4501

Friedrich Wachernig, mem­bru în boardul dezvoltatorului aus­triac S Immo, care deţine în Bu­cu­reşti mallul Sun Plaza, spune că nu exclude pe viitor o eventuală vânzare a centrului comercial.

„Nu luăm în consi­de­rare acum, însă, dacă am primi un preţ bun, am pu­tea vinde Sun Plaza. Nicio­dată să nu spui niciodată, poate în viitor“, spune Wacherning. Sun Plaza a fost inau­gurat în 2010, iar anul tre­cut vânzările au crescut cu 17,7% faţă de 2015.

La o medie anuală a vânzărilor de 170 de milioane de euro, cât spunea compania că avea în 2014, rezultă că mallul a ajuns anul trecut la un total cuprins între 200 şi 240 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Centrul comercial Sun Plaza, din sudul Capitalei, trece, în această perioadă, printr-o etapă de recon­figurare de 30 de milioane de euro, care va aduce 40 de ma­ga­zine noi în plus.

Pe piaţa centrelor co­merciale din Capitală, una dintre tranzacţiile reper a fost cea în care Raiffeisen a vândut, în 2014, mallul Promenada din zona de nord către sud-africanii de la NEPI, pentru o sumă de 148 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO