Companii

Diaconescu: Guvernul condiţionează negocierile pentru Oltchim de dovada că există banii pe acţiuni

Diaconescu: Guvernul condiţionează negocierile pentru Oltchim de dovada că există banii pe acţiuni

Autor: Carol Dan

29.09.2012, 09:47 665

"Guvernul ne-a spus că nu mai poate negocia atâta vreme cât nu le arătăm banii", a declarat Diaconescu vineri seara.

El a spus, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) nu vor să continue negocierile în zilele de sâmbătă şi duminică.

Diaconescu susţine că este dispus să plătească luni 3 milioane de euro pentru plata salariilor la Oltchim dacă Guvernul găseşte o soluţie legală.

Discuţiile la sediul OPSPI vor fi reluate luni, la ora 09:00.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat atunci că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Joi seară, Victor Ponta a declarat că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

Presa a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO