Companii

Diesel sau benzină: ce motorizări aleg românii?

Diesel sau benzină: ce motorizări aleg românii?

Autor: Cristina Bellu

16.06.2013, 07:57 1433
În primele trei luni aproape 60% din tota­lul vânzărilor de autoturisme pe piaţa loca­lă au reprezentat motorizări diesel, restul fiind cele pe benzină.
 
Cel mai ridicat procent de autoturisme diesel îl are BMW, de peste 97%, urmat de Mercedes-Benz cu 90% şi Audi cu 78%.
 
„În România cel mai comandat model BMW este un reprezentant al gamei X, propulsat de un motor diesel şi care dispune de tracţiune integrală. Aproximativ 60% din mo­­dele BMW vândute în Româ­nia sunt din gama X, un pro­cent care s-a menţinut constant în ultimii ani. Trei din pa­tru modele sunt echipate cu trac­ţiu­ne integrală şi mai bine de 9 din 10 sunt propulsate de motoare diesel“, au decla­rat oficialii BMW.
 
În ceea ce priveşte MINI, mo­torizările pe benzină sunt deosebit de populare.
 
„Alegerea rămâne una emo­ţională, se caută perfor­man­ţa. Astfel aproximativ 15% dintre clienţi optea­ză pentru versiuni de top - motorul Cooper S de 184 CP, aproximativ ace­laşi nu­măr ca toate variantele diesel cu­mulate“, au su­bli­niat oficialii BMW Group România.
 
De asemenea, şi în cazul Porsche moto­rizările die­sel sunt căutate, în special pe SUV-ul Cayenne.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO