Companii

Din cele mai bine vândute zece mărci auto, doar una e pe creştere după opt luni

Din cele mai bine vândute zece mărci auto, doar una e pe creştere după opt luni

Autor: Bogdan Alecu

13.09.2010, 23:53 30

Ford, Opel şi Chevrolet sunt mărcile care au urcat în topulcelor mai bine vândute mărci în primele opt luni ale acestui an,potrivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto, în timp ceDacia, Volkswagen şi Renault s-au menţinut pe acelaşi poziţii,respectiv locurile unu, trei şi patru.

Piaţa auto a continuat declinul la nivelul lunii august,vânzările de maşini înregistrând o scădere de aproximativ 40% faţăde perioada similară a anului trecut, la 6.700 de unităţi.

August ar fi astfel cea de-a doua lună consecutivă din acest anîn care vânzările de automobile continuă declinul, reintrând pe untrend descendent.

Cea mai mare scădere înregistrată la nivelul lunii august aavut-o marca Hyundai, cu un declin de 56%, la 360 de autovehicule,urmată de Fiat cu 56% la un volum de aproape 200 de maşini. În topzece, singurele mărci care au punctat un avans luna trecută aparţingrupului american General Motors, respectiv Opel şi Chevrolet. Lanivelul primelor opt luni, Chevrolet rămâne singura marcă dintreprimele zece care a înregistrat o creştere, cu un avans de peste22%, la aproape 3.100 de autovehicule.

În cadrul programului "Rabla" dealerii Opel/Chevrolet sunt pelocul doi din punctul de vedere al vânzărilor după Dacia, cu unvolum de aproape 5.700 de maşini vândute.

De la demararea programului, în luna februarie şi până în datade 7 septembrie s-au vândut aproape 39.000 de maşini prinutilizarea voucherelor "Rabla", echivalentul a 60% din vânzările demaşini noi din acest an. Dacia este în continuare cea mai binevândută marcă prin programul de casare, cu peste 17.200 deunităţi.

În acelaşi timp, de la începutul programului s-au casat aproape165.000 de maşini, ceea ce înseamnă că în piaţă în acest moment setranzacţionează 48.100 de vouchere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO