Companii

Din insolvenţă, Peneş Curcanul face 144 mil. lei şi ajunge în 500 de magazine

Autor: Cristina Roşca

09.10.2017, 00:07 3147

Galli Gallo, unul dintre cei mai mari crescători şi procesatori de curcani de pe piaţa locală, care a intrat în insolvenţă la propria cerere în 2013, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 38 mil. euro, în urcare cu 20% faţă de anul anterior. Businessul este cu 13% mai mare decat în anul intrării în insolvenţă.

"În perioada de observaţie (de după intrarea în in­solvenţă, dar ce precede reorganizarea - n.red.), societatea şi-a continuat activitatea de abatorizare a puilor de curcă, dar şi cea de comercializare a produselor obţinute din carne de curcan. La nivelul anului 2016, societatea a realizat o cifră de afaceri de circa 144 milioane de lei (32 mil. euro)", spun reprezentanţii CITR, administratorul judiciar al producătorului. Pentru anul 2017 însă, este previzionată o creştere a acesteia de aproximativ 20% la nivelul întregului grup.

Galli Gallo este deţinut acum de omul de afaceri Cătălin Muntean, în prezent primar în localitatea Codlea.

Despre insolvenţă oficialii companiei afirmau în 2013 că a fost cerută pe fondul dificultăţilor prin care trece piaţa cărnii de pasăre şi ca urmare a presiunii unor datorii de 8 mil. euro ce trebuie plătite Ministerului Agriculturii, ca despăgubiri în dosarul gripei aviare. Astăzi, produsele companiei din Codlea, Braşov, sunt vandute în Romania în circa 500 de magazine. Mai mult, compania şi-a extins activitatea pe pieţele externe, potrivit CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO